Spoedinspectie Krimpen aan de IJssel, huisvesting arbeidsmigranten niet in orde

19-01-2024

Update: SNF-registratie is na herinspectie op 26-1-2024 hersteld

Tilburg, 19-1-2024 – SNF heeft vandaag een spoedinspectie laten uitvoeren op de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan de IJssel naar aanleiding van signalen in de media over slechte huisvesting van arbeidsmigranten die bij Jumbo werken en geconstateerd dat er inderdaad hygiëneproblemen zijn.

FNV heeft gisteren aangekondigd vandaag samen met de arbeidsmigranten die in de betreffende locatie wonen een petitie aan te bieden aan Jumbo bij een distributiecentrum in Woerden over de huisvesting die Adecco aan de werknemers biedt. Naar aanleiding van dat signaal heeft SNF vanmorgen een spoedinspectie laten uitvoeren op de locatie. Bij die inspectie is geconstateerd dat er inderdaad problemen zijn, met name t.a.v. hygiëne.

De onderneming wordt onmiddellijk geschorst uit het SNF-register tot uit herinspectie blijkt dat de problemen zijn opgelost of dat de mensen zijn verhuisd en de locatie niet meer wordt gebruikt. Schorsing betekent dat er geen inhoudingen voor huisvesting op het wettelijk minimumloon gedaan mogen worden.

Klik hier voor het gehele persbericht.

Update: de registratie van Adecco in het SNF-register is op 26-1-2024 hersteld. De onderneming heeft aangetoond aan de SNF-eisen te voldoen.