Koppeling SNF en Plan4Flex maakt werk uitzenders makkelijker

27-01-2022

De invoering van de 100%-controle van huisvesting van arbeidsmigranten, vraagt om meer administratieve handelingen van zowel uitzenders als de SNF. Omdat uitzendorganisaties alle huisvestingslocaties in ons locatieregister moeten invullen, vroegen zij Plan4Flex een API-koppeling op te zetten met Informis. De software Plan4Flex wordt door veel uitzenders gebruikt voor werk-, huisvestings- en vervoersplanningen. Nu de koppeling live staat, kunnen uitzenders de adressen vanuit de software automatisch importeren naar het SNF-locatieregister.

Plan4Flex maakt operationele software voor uitzendbureaus. Vanwege de combinatie van planningen voor werk, huisvesting en vervoer is de software populair bij uitzenders die werken met arbeidsmigranten. Beide partijen kwamen elkaar dus al veel tegen in de markt. De vraag vanuit de gezamenlijke klanten, leidde tot deze samenwerking.

Om de kwaliteit van huisvesting voor arbeidsmigranten te verbeteren, is per september 2021 de 100%-controle ingevoerd. Dit betekent dat voortaan alle huisvestingslocaties van arbeidsmigranten die het SNF-keurmerk willen dragen, gecontroleerd worden. Voor die 100%-controle, heeft SNF per onderneming een overzicht van alle adressen van huisvestingslocaties nodig. Dat aanleveren, is voor uitzendbureaus met veel locaties een hoop werk. Omdat de uitzendbureaus Plan4Flex gebruiken voor planning van huisvesting en vervoer, staan alle adressen al in het operationele systeem. Door dit te koppelen aan het locatieregister van de SNF, hoeven de uitzenders de adressen dus niet op meerdere plekken in te voeren.

De adressen en aantal bedden worden automatisch uit Plan4Flex opgehaald en doorgestuurd naar SNF. Hierbij worden overigens geen namen of andere gegevens van bewoners gedeeld met de SNF of andere instanties.