Een terugblik op 9.5 jaar SNF

14-12-2023

Koos Karssen begon 9.5 jaar geleden als voorzitter van het eerste onafhankelijke bestuur van SNF. Hij draagt nu het stokje over aan Anja Jongbloed. In een interview kijkt hij terug op het voorzitterschap, de successen én de uitdagingen.

Net voordat Koos met pensioen wilde gaan na een mooie maatschappelijke carrière werd hij gevraagd om de voorzitter te worden van het eerste onafhankelijke bestuur van SNF. Met veel ervaring en kennis rondom wonen en huisvesting van arbeidsmigranten stemde Koos in met het voorzitterschap. Koos: “We begonnen als klein clubje met 20.000 bedden. Inmiddels hebben we 150.000 bedden en hebben we een dekking van 40% van de markt, een enorme groei.”

Kwaliteit centraal

Bij SNF staat kwaliteit centraal, Koos zegt hierover: “Ik wilde over alle bedrijven met het keurmerk met zekerheid kunnen zeggen dat ze in orde waren. In het begin hadden we niet genoeg capaciteit om jaarlijkse controles te doen of ongevraagd langs te komen. Inmiddels is dit wel het geval en kan ik zonder twijfel zeggen dat de kwaliteit op orde is.”

Het stokje overdragen

“SNF staat als organisatie tussen de overheid, het bedrijfsleven en de arbeidsmigrant in, goede communicatie en een relatie opbouwen met al deze partijen is daarbij van belang. Ik heb er vertrouwen in dat mijn opvolger, Anja Jongbloed, deze taak goed gaat uitvoeren”, aldus Koos. Gevraagd naar wat hij gaat doen nu hij het stokje heeft overgedragen, antwoordt hij: “Ik heb genoeg hobby’s en een grote familie dus ik zal me niet snel gaan vervelen.”

Namens SNF willen we Koos bedanken voor al zijn inzet! We kijken terug op een mooie tijd waarin veel is bereikt.

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hele artikel hier.