Conferentie huisvesting arbeidsmigranten

28-01-2019

Op donderdag 7 februari 2019 organiseren de Stichting Normering Flexwonen (SNF) en het Expertisecentrum Flexwonen in samenwerking met de VNG, ABU, NBBU en de VHA gezamenlijk de conferentie ‘Huisvesting arbeidsmigranten’.

De aanleiding is tweeledig. Allereerst viert de SNF haar eerste lustrum: de afgelopen vijf jaar hebben meer dan 550 organisaties het fel begeerde huisvestingskeurmerk in ontvangst genomen. Maar er is ook minder goed nieuws. Het landelijk huisvestingstekort voor arbeidsmigranten is opgelopen tot meer dan 100.000 plaatsen. Dat zet een rem op de economische groei. En het werpt ook een schaduw over de leefbaarheid van wijken en buurten en de woonsituatie van arbeidsmigranten zelf. Met alle gevolgen van dien.

Arbeidsmigranten zijn waardevol voor onze economie. Daar moeten we dus zuinig op zijn. Belangrijk punt van aandacht is en blijft voldoende en goede huisvesting. Die komt nog steeds onvoldoende van de grond. Toch zijn er fraaie voorbeelden van hoe het kan. Enkele van uw collega’s vertellen u graag over hun ervaringen. Betrokken partijen hebben elkaar nodig om tot goede oplossingen te komen. Hoe doe je dat? Hoe groot is het vraagstuk? Waar liggen de kansen? Wat is de rol van het SNF-keurmerk? Wat zijn oplossingen die werken? Deze vragen staan centraal tijdens de conferentie. Dagvoorzitter is Marijke Roskam (BNR Nieuwsradio).

Voor wie? De conferentie is primair bedoeld voor bestuurders van gemeenten, regio’s en provincies.

Inschrijven? Inschrijven is niet meer mogelijk aangezien het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Meer informatie? Meer informatie over het programma en praktische zaken zoals locatie en parkeren is hier te vinden.

Bron: SNF