SNF»de norm»controles
 

 Inspecties

 

​​Bedrijven die zich aanmelden worden geïnspecteerd op naleving van de norm door een inspectie-instelling. SNF heeft voor het uitvoeren van de inspecties  met de volgende inspectie-instellingen een samenwerkingsovereenkomst gesloten:

* Normec Fair Labour Certification, Qualitatis Inspectie en VRO Certification voeren ook inspecties uit voor het SNF-inhuur-register.

Bedrijven die zich hebben aangemeld kunnen een keuze maken door welke inspectie-instelling zij de inspectie willen laten uitvoeren. Voor het reguliere SNF-register kunnen bedrijven bij alle vier de inspectie-instellingen terecht. Voor het SNF-inhuur-register kan een bedrijf kiezen voor Normec FLC, Qualitatis Inspectie en VRO Certification. Het bedrijf dient hiervoor zelf een inspectie-instelling te benaderen.

Aan de inspectie-instellingen en de inspecteurs worden ook eisen gesteld. Deze zijn opgenomen in het Reglement inspectie-instellingen.

Voor het 'reguliere' register is het aantal inspecties is afhankelijk van het aantal huisvestingslocaties. Om de omvang van de steekproef te bepalen wordt een staffel gehanteerd. Voor het SNF-inhuur-register is er sprake van een vaste steekproefomvang.
Bedrijven die in het register zijn opgenomen worden jaarlijks geïnspecteerd.

De kosten voor het laten uitvoeren van de inspecties komen voor rekening van het bedrijf. Deze zijn niet opgenomen in de bijdrage die door SNF in rekening wordt gebracht voor de aanmelding en opname in het register. Het bedrijf kan met een inspectie​-instelling onderhandelen over de kosten van de inspecties.

Klik hier voor de normenset. 

 

 Download

 
Het reglement inspectie-instellingen (met ingang van 15 september 2018)
Samenwerkingsovereenkomst SNF en inspectie-instellingen, vastgesteld 8 maart 2017
Secretariaat:
​Reitseplein 1, Tilburg
Correspondentieadres:
Postbus 4076 5004 JB Tilburg

T. 013-5944109
F.
Kijk hier voor bedrijven met SNA keurmerk