SNF»actueel»archief
 

 Archief 2013

 
Minister reikt keurmerken huisvesting arbeidsmigranten uit
Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst reikte donderdag 12 december de eerste keurmerken uit voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dit nieuwe keurmerk, ondergebracht in de Stichting Normering Flexwonen, maakt voor gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners en andere betrokkenen zichtbaar dat huisvesting van arbeidsmigranten in orde is.
Interview op BNR over uitreiking eerste certificaten Stichting Normering Flexwonen
​Vandaag bij BNR nieuwsradio een interview met Hobij Uitzendbureau over de uitreiking van de eerste keurmerken uit voor huisvesting van arbeidsmigranten. De eerste keurmerken worden vanmiddag door Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst uitgereikt.
Kamerbrief over voortgang huisvesting van EU-arbeidsmigranten
Minister Blok informeert de Tweede Kamer over de voortgang in de huisvesting van EU-arbeidsmigranten en noemt de Stichting Normering Flexwonen een kwaliteitsslag die sociale partners hebben gemaakt.
Maakt-gebruik-van register voor niet-huisvestende bedrijven in ontwikkeling
Begin 2014 wordt er een apart register ingericht voor bedrijven die 100% gebruik maken van SNF-geregistreerde huisvesting en die zelf géén huisvesting hebben. Hiermee kunnen deze bedrijven aantonen dat zij alleen samenwerken met huisvesters die aan de norm voor de huisvesting van arbeidsmigranten voldoen.
Voorzitter SNF bij Radio 5 over de start van Stichting Normering Flexwonen
Op 14 augustus heeft Jurrien Koops, voorzitter van Stichting Normering Flexwonen, een interview gegeven over de start van het register voor huisvesting van arbeidsmigranten bij het programma Dichterbij Nederland op Radio 5.
Keurmerk huisvesting van arbeidsmigranten van start
​Vanaf donderdag 15 augustus a.s. kunnen bedrijven die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden zich bij Stichting Normering Flexwonen (SNF) aanmelden om het keurmerk voor de huisvesting van arbeidsmigranten te behalen. Met dit nieuwe huisvestingskeurmerk hebben gemeenten, werknemers, werkgevers, uitzendorganisaties, buurtbewoners de garantie dat huisvesting voor arbeidsmigranten op orde is.
Nieuw keurmerk voor huisvesting arbeidsmigranten
De sociale partners in de uitzendbranche, de land- en tuinbouw en vleesverwerkende industrie hebben gezamenlijk een keurmerk opgericht voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Met dit nieuwe keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) willen de initiatiefnemers - ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV- het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland bevorderen.
Stichting Normering Flexwonen
De Stichting beheert de registers van ondernemingen die aan de norm voor huisvesting van arbeidmigranten voldoen en onderhoudt de normen. Organisaties die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden kunnen een certificaat van de Stichting Normering Flexwonen behalen. Hiervoor dienen zij te voldoen aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. Huisvestingslocaties van de organisaties die zich aanmelden bij de Stichting Normering Flexwonen worden jaarlijks gecontroleerd.
 

 Archief

 
Secretariaat:
​Reitseplein 1, Tilburg
Correspondentieadres:
Postbus 4076 5004 JB Tilburg

T. 013-5944109
F.
Kijk hier voor bedrijven met SNA keurmerk